2009.12.08. 09:15 Sávos

Pénteken súlyos — állítólag — szoftver-hiba miatt akadozott a T-Com mobilszolgáltatása. Elsősorban a hálózaton belüli hívások egy része nem jutott céba. Nem tudom, nekem még így  se lett nyugodt a délelőttöm - emailen simán el lehetett érni. Bevallom, észre se vettem.

Ennek ellenére a T-Com, bár állítása szerint nem tartozik kötbérrel a kiesésben érintett előfizetőknek, 10 ingyenes perced adott ajándékba az előfizetőknek. Persze mivel kritikus szolgáltatásról van szó, olyanról tehát, aminek a kiesése akár forintban mérhető kárt is okozhat az ügyfeleknek, lehet, hogy lesznek, akiket korántsem tud kárpótolni a 10 ingyen perc. Ha valaki emiatt lemaradt egy üzletről például.

Ráadásul a T-Com kommunikációja is csapnivaló volt: mindössze két Twitterbejegyzésre futotta az erejéből, a honlapján elhelyezett közlemény pedig nyilván nem sokat ért. Azon a honlapon kész csoda, ha valaki, aki nem szakértője a távközlésnek, megtalál valamit.

Az NHH úgy tűnik, nem ért egyet a szolgáltatóval, és vizsgálatot indított annak kiderítésére, vajon tartozik-e kötbérfizetéssel az ügyfeleinek a vállalat. A hatóság ma szeretné megkapni a cég hivatalos magyarázatát a leállásról.

Egyébként alig egy hónappal a magyar eset előtt az USA-ban is hasonló leállások miatt volt botrány - bár a kommunikációja sokkal profibb volt, és úgy tűnik, alig 5 %-át érintette az ügyfeleknek az üzemzavar. Olyannyira profi, hogy mégcsak nem is próbálták megindokolni, úgyhogy nem tudható, hasonló okok állnak-e mögötte, mint a hazai mögött.   

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr851582512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.16. 12:52:16

A mobilinternet a legnagyobb átverés. A sebessége legalábbis a T-mobilenál 20 kb/s körül van a beigért 7,2 M helyett. Sokkal szarabb mint a valamikori betárcsázós modemes vonal, az ADSL-nek meg vizet sem visz. A szerződési feltételek rettenetesen előnytelenek és akkor sem tudsz kilépni a szerződésből ha nem müködik a szolgáltatás.
Az ügyfélszolgálat nulla. Inkább háromszor annyi pénzért müködőképes internetet más szolgáltatónál mint mobilinternetet a T-mobile-tól.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása