2010.03.26. 14:41 Sávos

Úgy látszik, az Invitel és a Magyar Telekom mellett mások is az üzleti szegmensnek nyújtott felhős szolgáltatásokat tartják a vezetékes üzletág veszteségeinek ellenszerét. A GTS-Datanet levélszervert kínál KKV-knak.

A Datanet, ami amúgy is inkább üzleti előfizetőkre koncentrál már két éve, óvatos duhaj. Egyelőre csak Microsoftos levelezőszervert és (gondolom szintén Microsoftos) backup szolgáltatást kínál a vállalatoknak, akár havi nettó 2000 Ft-os havidíjjal.

Ugyanakkor számomra egyre kétségesebb, hogy a sokkal megbízhatóbb, szintén titkosított Google alkalmazásokkal versenyezni tudnának az effélék, bár a magyar és egyáltalán, valószínűleg a nemzetközi vállalkozói közeg ilyen téren nagyon lassan mozdul, a Microsoft valódi jövedelemforrása még mindig ez a szféra.

Összehasonlításként: a GTS szolgáltatása 20 főig, fejenként csak 2 GB backuppal számolva 20*2000 (Exchange szerver és desktop szoftver) + 20*2000 Ft (Backup), havi 80000 Ft, a Google-nél egy hasonló csomag ingyenes, az utóbbitól hiányzó backupot szintén helyettesíteni lehet az ingyenes, 5 GB-os tárhelyet kínáló Dropbox-szal, amivel nem tud versenyezni a GTS, de az Invitel, vagy a Magyar Telekom se.

Ha létrejönnének olyan olcsó szolgáltatások, amik a különböző ingyenes szolgáltatásokat pakolnák össze a hazai KKV-k számára, még nehezebb lenne a nagyok dolga. Ilyesmiről egyelőre itthon még nem hallottam, de a Google alkalmazásainak telepítését és konfigurációját már több cég is vállalja (franciák például) olcsón.  
 
Magyarul: kétlem, hogy ez lenne a valódi megoldás a vezetékes üzletág veszteségeinek ellen

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr191870642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása