Hozzászólások: O
2008.10.15. 12:14 szelessav

A Magyar Telekom nyilvánosságra hozott piackutatási eredményei azt mutatják, hogy a mobilnet éppen csak nem mobil. Ez mindenkinek ciki: a helyhezkötött szolgáltatóknak és mobilosoknak egyaránt.

 

Az Internet Hungary egyik előadásán derült ki, hogy a Magyar Telekom felmérése szerint a felhasználók 70 százaléka otthon használja mobilinternetét, és csak a maradék 30 százalék mozdul ki vele, leginkább a kertbe. Bár a sajtó a felhasználókat hibáztatja ("Keveset tudunk a mobil internetről"), ez az eredmény inkább a szolgáltatókról állít ki közepes átlagú bizonyítványt.

Az ADSL, a kábeles és a többi helyhez kötött szolgáltatást ezek szerint simán fel lehet cserléni egy mobilossal, ami rendszerint – fajlagosan mindenképpen – drágább, lassabb és körülményesebb. Mondjon bárki bármit, a mobilos elérést mindig csatlakoztatni kell, mintha a modemes világ tért volna vissza, ráadásul viszonylag gyakran újra-és-újra, a le- és főként a feltöltési sebessége alacsonyabb a helyhez kötött hozzáférések belépő szintű csomagjaiénál és még sorolhatnák. Szerintem egyetlen oka lehet, hogy vonzóbb, mint a helyhezkötöttek: kisebb bürokrácia, kevesebb papír, és készségesebb ügyfélszolgálatisok járnak vele. Ráadásul az átlagos egy hónapos bekötési idő helyett itt a vásárló azonnal megkapja, amit akar.

Az árak helyett ideje lenne a szolgáltatások minőségére koncentrálni, és ezen nemcsak a rendelkezésre álló időt és az egyenletes, beígért sebesség bitosítását értem, hanem az összes többit. Ügyfélszolgáltatot, bekötési időt, szolgáltatóváltási időt, költöztetés idejét (most két hónap). Ha valamiért haragudhatunk az erőltetett árversenyre, akkor ez az. Eltereli a figyelmet a szogáltatás többi fontos jellemzőjéről.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr56729613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása