2009.05.05. 18:36 Sávos

Történelmi pillanat, Hölgyeim és Uraim. Megrendelhetők a T-Home-tól az új, optikai hálózatot használó üvegszálas internetelőfizetések. A szerencsések az ADSL és a kábeles árakon sokkal (kétszer-háromszor) gyorsabb internethez juthatnak.

Az üvegszálas csomagok az Optinet nevet kapták a T-Comtól a keresztségben, és a pesszimista várakozásaimra (és a sajtóértesülésekre) rácáfolva majdnem kihagyhatatlanok. A belépő szintű csomag 2690 Ft, amiért 5 Mbps letöltési és 2,5 Mbps feltöltési sebességet adnak. Összehasonlításképpen: ugyanez a csomag DSL-lel vagy kábellel csak 2 Mpbs fel-, és 192 kbps (kábellel: 256) letöltési sebességgel jár. Az ár viszont ugyanaz: azaz ugyanazért a pénzért az Optinetesek ötször akkora sebességet kapnak.

A többi csomagnál is hasonló, csak kisebb különbségeket találunk, a legnagyobb csomag 50 Mpbs-os maximális (!) letöltési sebességet ígér.

Egyetlen szépséghibát találtam, mégpedig azt, hogy úgy tűnik, ezekkel a csomagokkal együtt néhány kapcsolt árut is lenyomnak az előfizetők torkán: TV-t és telefont. 

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr741104684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vuderalis · http://www.digitalfestival.hu/ 2009.05.07. 17:30:55

hasonló csomagjai a Digi-nek is vannak. függően attól, hogy melyik utcában laksz, ugyanazért a pénzért van hagyományos kábel net (2500-ért 2/05 mbit)és optikai net (breaking: startnet 2500-ért 20/10 mbit, 10x-es javulás!!)

Beus53 2011.06.27. 17:57:00

@vuderalis: hol lehet megrendelni ezt az internetett most fog lejárni a mobilnettem és szeretnék egy gyorsabbat olcsóbban köszi

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása