2010.01.31. 15:05 Sávos

Leszámítva az abból adódó kellemetlen szájízt, hogy Magyarországon minden állami hivatalnokra (van más?) rossz szemmel nézünk,be kell vallanom, imponáló nyilatkozattal mutatkozott be az új elnök a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál. 

 
Az NHH honlapja csak egyetlen, de annál fontosabb mondatot idéz Rozgonyi Krisztinától, a frissen kinevezett új elnöktől. Így szól:
 
„célom, hogy az NHH irányításom alatt megőrizze szakmai függetlenségét, hírnevét és továbbra is az egyik példamutató intézménye maradjon a magyarországi szabályozói szektornak. Folytatjuk a digitális átállás irányítását, az újgenerációs hálózatok valamint szolgáltatások piacralépését és elterjedését célzó szabályozási gyakorlat kialakítását, de mindezek mellett egyre nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni az általunk szabályozott területeken a tudatos fogyasztás feltételeinek kialakítására”.

Az első félmondat természetesen egy udvarias laudáció a titokzatos hirtelenséggel leköszönő Pataki Dánielnek, megbocsáthatunk érte. Ami fontosabb, utána következik, hiszen tételesen felsorolja mindazt, amit az évösszegző bejegyzésemben bírálatként, pontosabban hiányosságként róttam fel a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak

  • nincs semmi nyoma annak, hogy feltűnt volna nekik, hogy üvegszálas hálózat épül, amellyel éppolyan  monopol helyzetbe kerülhet a Magyar Telekom, mint utoljára a szocializmusnak köszönhetően telefon terén. 
  • a mobilnet nagyon megerősödött, a minőségét semmi sem szavatolja, és az ígéretek ellenére nincs is kilátásban valódi vizsgálat
 
Nos, ezen szeretne változtatni az új elnök, Rozgonyi, és szerintem ez önmagában is jó hír. 
 
A "tudatos fogyasztói magatartás feltételeinek kialakításán" megszokott dolgokat kell értenünk, a tájékoztatási kötelezettség előírását, ami nem sokat ér, és gondolom a versenyhivatallal karöltve folytatott rekámbüntető hadjáratokat, amik szintén elég fafejűek (lásd erről a legutóbbi esetet).
 
Szerintem viszont a vásárlók szeretik becsapatni magukat. Én, hogy kvalitatív adattal álljak elő, simán megveszem a párizsit, de biztos nem venném meg a húspépből és szójából készített húskészítményt. Pedig ugyanaz. Mivel szeretünk félig teli poharakat venni, fölösleges a reklámokat és a reklámozókat bántani, ők inkább csak élnek ezzel a lehetőséggel, mint visszaélnek - inkább azért kellene tenni valamit, hogy a fogyasztók jobban rálássanak ezekre a mechanizmusokra, és döntéskor figyelembe vegyék őket. 
 
A lényeg: úgy tűnik, az NHH talán újra a régi lesz.

 

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr301717079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása