2009.11.26. 19:01 Sávos

Az 50 éven felüliekből álló háztartásokban alig harminc százalékos a számítógéppel és internettel bírók aránya. Pedig 3.8 millió emberről beszélünk.

Az 50-64 év közöttieknek mindössze 39 százaléka fér hozzá internethez, de ennek a 39 százaléknak alig 4 százaléka használja napi rendszerességgel. Segítség nélkül a negyedük képes megtalálni egy-egy weboldalt, nyomtatni vagy megválaszolni egy email-t, valamivel kevesebben akár e-közigazgatási szolgáltatásokat is igénybe tud venni.

Igaz, gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki tapasztalta, az SMS-írás csak 47 százaléknak megy önállóan.

De nem is azok szorulnak segítségre igazán, akik már mégiscsak használják valamennyire az internetet, hanem a maradék, az a kb. 920 000 ember, aki azt nyilatkozta, hogy ingyen se kellene neki internet. Akkor se, ha tudja, hogy hasznára válhatna. Például igazoltan elősegíti a munkaerőpiacon való megmaradást, a lelki betegségek megelőzését, az elmagányosodás csökkentését, szórakozást, az életminőség fenntartását, sőt emelését is. Ebben a prezentációban olvashatsz erről bővebben

Úgyhogy: a fiatalokra fontos szerep hárul, mert a állami pénzek pályázatokba pumpálása soha sem hozhat olyan eredményt, mint egy félórás magyarázat és mutogatás az idősödő szülőknek, nagyszülőknek.

Másrészt nem ártana, ha őket is képviselné valaki a fejlesztések során – de ez nagyon messzire vezet, hiszen még a fogyatékkal élőket se szokták figyelembe venni.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr971554593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2009.12.16. 12:52:53

A mobilinternet a legnagyobb átverés. A sebessége legalábbis a T-mobilenál 20 kb/s körül van a beigért 7,2 M helyett. Sokkal szarabb mint a valamikori betárcsázós modemes vonal, az ADSL-nek meg vizet sem visz. A szerződési feltételek rettenetesen előnytelenek és akkor sem tudsz kilépni a szerződésből ha nem müködik a szolgáltatás.
Az ügyfélszolgálat nulla. Inkább háromszor annyi pénzért müködőképes internetet más szolgáltatónál mint mobilinternetet a T-mobile-tól.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása