Hozzászólások: O
2009.04.21. 12:39 Sávos

 

Több hírportál is beszámolt arról (pl. a Hvg), hogy az NHH eljárást készül indítani a két legnagyobb távközlési cég, a Magyar Telekom és az Invitel ellen. Az ok: jogi kiskapuval tartották meg a korábban betiltott aránytalan hűségszerződéseket.

Az ügy elég eléggé egyértelműnek tűnik, legfeljebb annyit érdemes hozzáfűzni, hogy egyelőre nincs bizonyítva, hogy valóban törvénytelen a határozatlan idejű hűségszerződés, valamint azt, hogy vezetékes telefonról van szó, úgyhogy érthető a kétségbeesés. Elvégre két hagyományos, inkumbens, vezetékes telefonszolgáltatóról van szó, az pedig - a számok alapján - az utolsókat rugja. Gyilkos kombináció lenne, ha nem mozdultak volna rá más szolgáltatásokra.

Ugyanakkor a módszer elég cinikus - a hűségszerződéseket korábban határozott időre kötötték, ezért nyilván a szabályozó nem számolt azzal, hogy elég lesz határozatlan idejűre módosítani őket ahhoz, hogy kibújtassák a tilalmak hatály alól. De ha jogilag értelmetlen (vagy jogellenes) az ilyesmi, tehát semmisnek tekinthetők a szerződések, miért kell érte bárkit is megbüntetni?

És ha rossz a törvény, nem az alkotóját kéne megbüntetni?  

 

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr201077849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása