2009.09.28. 12:23 Sávos

A Nemzetközi Hírközlési Hatóság szokásos havi jelentésben számolt be a mobilos internetezőket jellemző adatokról. Röviden és velősen: az előfizetések száma növekedett, az átlagos adatforgalom növekedett, noha továbbra is messze a 2009. januári csúcs alatt van.

Augusztusra 49 ezerrel, 722 000-re emelkedett a mobilinternet előfizetőinek a száma. Vagyis átlagosan havi 25000 új előfizetőt hódít magának a mobilinternet. Ha ilyen tempóban folytatja a bővülést, év végére elérheti a 800 000-t azoknak a száma, akik mobilos internethozzáférést (is?) használnak (illetve nem biztos, hogy használják, de előfizetésük van, a használók száma alacsonyabb). Tekintve, hogy a helyhez kötött elérések száma alig vagy nem emelkedik, év végére az internetezők egyharmada már mobilos lehet, ami nagyon jelentős szám.

Ezt a tényt már nem lehet ignorálni webes szolgáltatások fejlesztésekor (újra figyelni kell arra, hogy az oldal minél kevesebb adatból álljon, mert a mobilos előfizetések sávszélessége jellemzően alacsony).

A Vodafone vezetői biztos gyűjtik a gratulációkat, mert a versenytársak közül ők egyértelmű növekedést tudtak elérni a piaci részesedésben, egy év alatt majdnem 6 százalékos növekedést produkáltak, túlnyomórészt az egyébként egyértelműen piacvezető (50 százalék fölötti szeletet magáénak tudó) Magyar Telekom rovására.

Az adatforgalmat tekintve is a Vodafone érezheti magát a nagy magyar mobil internet robbanás abszolút győztesének: a piaci részesedésénél jelentősen nagyobb (33%-os) szeletet hasított. Magyarul: az előfizetői az átlagosnál jóval többet használják is az előfizetésüket.

Az érdeklődőknek további olvasmány:

Júliusi mobilinternet adatok

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr981412552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása