Hozzászólások: O
2009.05.13. 16:44 Sávos

Akit komolyabban is érdekel az online média, annak kötelező olvasmány a Digitális Média Tények Könyve 2009. Fontos adatok és lényeglátó elemzések.

Az idei Tények Könyve követi a tavalyi szikár, adatokra összpontosító szemléletét. Elsősorban azoknak aranybánya, akiknek a szakterülete az online média, mert a hagyományos kézikönyvek mintájára készült. Ezzel együtt - szerintem - olyan adatokat közöl, ami bárkit érdekelhet, aki internetet használ.

Apropó, pontosan hány ember lehet ez a "bárki" manapság magyarországon"? 

A válasz a 10. oldal lap tetején található: 4120 000 magyar internetezőből 3 353 000 legalább havonta egyszer felkeres valamilyen internetes oldalt. 

Nos, az efféle kérdések miatt ér aranyat a Tények könyve. A magyar látogatottsági statisztikáktól a tartalomszolgáltatókon át a jövőbeli tendenciákig mindent összegyűjtött benne a szakmai szemléletformálás terén elért sikereiről is híres Neo-Interactive (ehhez még lásd: Internetgalaxis [itt írtam róla], Digital Festival, Mediapedia stb.). Olyannyira tiszteletben tartották a tényeket, hogy az elemzésekhez is csatolták azokat az adatokat, amelyre alapozták őket. Az egyik kedvencem a Trendek a piacon fejezetben közölt "Keresés nem egyenlő Google" című (32. oldal), ami azon túl, hogy fontos, eddig kevéssé közismert adatokat közöl a magyarok keresési szokásairól, végre bemutatja a Google-alternatívákat is, amik szép lassan, de egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert itthon is (blogkeresők, mikroblogkeresők vagy például a Vatera). 

Egyszóval, még egyszer: kötelező.

Fontos megjegyzés: 

Mivel én is részt vehettem a könyv szerkesztésében, felmerülhet az olvasóban, hogy elfogult ez a kis szemle. Pedig nem. Nem azért tetszik a Tények Könyve, mert felkértek, hanem azért mondtam igent a felkérésre, mert már az előző is nagyon tetszett.  

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr21119545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása