2009.05.03. 10:28 Sávos

Lassan egy kézen lehet majd megszámolni, hány előfizetővel bővül az ADSL-es szélessávot használók tábora. A kábelbes netnek még vannak erőforrásai, de úgy tűnik, a jelenlegi felhasználói kör már nem szélesíthető jelentősen. Mivel a mobil nem valódi alternatíva, elképzelhető, hogy egy újabb digitális szakadék fog megjelenni.

A havonta kiadott NHH jelentések egyre szerényebb eredményekről tudnak beszámolni, a korábbi százalékos adatok helyett már csak számszerűeket közölnek. 2000 ADSL, és mintegy 11 000 kábeles előfizetést kötöttek a szolgáltatók márciusban. 

Az NHH tanácstalan, valószínűleg belenyugodott abba, hogy a penetráció már nem növelhető, leszámítva persze a mobilost, amit nemrég kezdett figyelni. Ez rendben van, mindannyian sikerorientáltak vagyunk, de én továbbra is kétlem, hogy a mobilnet képes kilépni a kiegészítő státuszból, és egymagában biztosítani a szélessáv mai előnyeit. 

Sőt. Mivel itthon egyébként is eleve korlátoltabb az internet felhasználási köre, mint máshol, akár az is megtörténhet, hogy a nem internetezők és az internetezők közti szakadék megkettőződik az interneten belül is a gyorsak és lassabbak között. Minthogy kevés cég engedheti meg magának, hogy egyenrangú szolgáltatást biztosítson mindkét csatornán (a Google például törekszik rá például), könnyen beindulhat egy olyan piaci folyamat, amit már senki se fog tudni megállítani. Lesznek majd kényelmes, sokoldalú, gyors internetet használók, és lesznek majd, akik csak poroszkálni fognak, csökkentett tudású és adatforgalmú alkalmazásokkal. 

Nem jók a kilátások, és az NDK-n kívül nem igen hallani megoldási javaslatokról.  

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr441099993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása