2009.02.05. 11:27 Sávos

Én csak a fejemet kaptam fel Nemzeti Digitális Közmű hírére, de az internetszolgáltatók a vizet is. A Hírközlési Érdekegyeztetési Tanács egyeztetni szeretne az ötletről.

A HÉT egyébként egy, a hírközlési szereplők által gründolt szervezet, a tagjai között a fogyasztók képviselői mellett megtaláljuk a legnagyobb szolgáltatókat is. A célja, amint a nevéből is következik, az egyeztetés, úgyhogy nem meglepő, hogy a baljóslatú nevű NDK, Nemzeti Digitális Közmű ügyében is érdekeket szeretne egyeztetni.

Illetve úgy tűnik, az érdekek most egyeztetve vannak, mert a Tanács közleménye néhány általános bekezdés után mer csak a lényegre térni, és felhívni a döntéshozók figyelmét a párbeszéd haladéktalan megkezdésére. Gondolom, velük.

Az álláspontjukat, eltérően a kormánytól, nem hozták nyilvánosságra, de a bevezető bekezdésekből annyi azért megtudható, hogy szerintük a dolgok úgy ahogy vannak, nagyjából jól vannak, és isten mentse meg a távközlést attól, hogy állami infrastruktúra épüljön. Azt, hogy a tagok egy részének, tudniillik a szolgáltatóknak ez lesz a véleménye, borítékolni lehetett, de hogy a fogyasztóvédők is elégedettek a jelenlegi helyzettel, azt kétlem. Ami az elmúlt hetekben mobilnet fronton történt - a korlátlan előfizetések lekorlátozása -, szerintem nem kifejezetten fogyasztóbarát. 

Mindenesetre én kíváncsi lettem volna, hogy mi a problémájuk a javaslattal. Legalább címszavakban. Miért volna túlzott állami beavatkozás az NDK? Ha máshol sikeres, nálunk miért ne lenne az? Ezek nem költői kérdések, komolyan érdekelnének az érvek, mert valóban veszélyes területre lépne a kormány az NDK megépítésével (részletek a múltkori posztban).

Ha ugyanis tényleg fontos a párbeszéd, minket, mezei fogyasztókat (a népet, "polgárokat" és "állampolgárokat") is bevonhatnának ahelyett, hogy üzengetnek a fejünk fölött.  Én mindenesetre kíváncsian várom a fejleményeket. 

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr66924105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása