Hozzászólások: O
2008.09.05. 11:26 szelessav

Világviszonylatban is újdonságnak számít az előfizetéses zeneáruház, amit most indított a UPC. Még a legsikeresebb online zenekereskedő, az Apple se tudta elindítani előfizetős zeneboltját.

 

 

A UPC minden előfizetője, akár ADSL, akár kábeles, ezentúl havonta 800 számot tölthet le 800 Ft-ért. A kínálat egyelőre a Universal Music által kiadott lemezekre vonatkozik, de még így is forradalmi. Az előfizetők online katalógusból szemezgethetnek, és 1 forintos áron tölthetik le a dalokat. Ez verhetetlen: mások 1 dollár körüli összegért adják ugyanis a számokat.

Persze ennek is megvan a maga oka: a többiek egyelőre ugyanis nem nagyon hajlandók alkalmazni a UPC által bevezetett digitális jogkezelést (drm), ami korlátozza a számok lejátszását és másolását (egy gépre az előfizetés időtartamára). 

Egyelőre nem tudni, várható-e, hogy más kiadók is csatlakoznak a programhoz, illetve, hogy kiterjeszti-e a UPC a lehetséges előfizetők körét az előfizetőin túl is, vagy megtartja mézes-madzagnak. Azt viszont igen, hogy a UPC tervezi egy drágább, védelem nélküli csomag bevezetését is.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr11730852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása