2009.08.07. 10:28 Sávos

Napvilágot láttak a Magyar Telekom eredményei, és elég nyilvánvalóvá tették, amit eddig inkább csak sejteni lehetett: a válság nem kímélte a távkölési szektort sem. Biztosra csak akkor mehetünk, ha más cégek adatai is nyilvánosságra kerülnek, de az okokat máris összefoglalhatjuk. Röviden.

A tőzsde nem reagálta túl a kevésbé lenyűgöző MT-eredményeket, csak fél százalékos csökkenés volt, ami állítólag olyan átlagos, hogy még az se biztos, hogy köze lenne az eredményekhez. Ez is azt igazojla, hogy számítani lehetett a dologra. Hogyan érinti a válság a távközlést, és miért:

  • az előfizetők takarékoskodnak, megszabadulnak a fölösleges előfizetésektől
  • miközben technológiai váltás van: visszaszorul a DSL, különböző új technológiákat és szolgáltatásokat kell bevezetni, azaz olyan beruházási költségek is vannak, amik nagyon lassan térülnek meg
  • a mobilos szolgáltatókat érinti, hogy csökkent a roaming díja Európában
  • a szolgáltatások ára csökken, a minőségi követelmények szigorodtak (pl. kötelező feltüntetni a minimális sávszélességet, amit szintén ráfordításokkal lehet feljebb tornázni)

A jövő félévben valószínűleg az ÁFA-emelés is kedvezőtlen hatású lesz, még akkor is, ha a szolgáltatók egy része áthárítja az előfizetőire.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr821294271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása