2009.05.21. 15:51 Sávos

Hasonlóan a GTS-Datanethez, az Invitel is a vállalkozások felé szeretne fordulni, bár a tavalyi éve egyértelműen sikeres lett. A vonalas hangszolgáltatások hanyatlásával új területeket kell felfedezniük a távközlési cégeknek, és mivel a mobiltender elég felemásra sikeredett (sikertelenedett) itthon, nem nagyon maradnak más lehetőségek, mint a VoIP, az IPTV, valamint a vállalati szegmens megcélzása a cloud-computing megoldásokhoz kínálva biztos alapot. 

Az Invitel az utóbbi mellett döntött és nemrég meg is nyitotta második szerverközpontját, ahol 99,99%-os internet- és áramellátást ígér (vagyis csak háború alatt nem szavatolják a szünetmentességet), nem beszélve a szinte a szó szoros értelmében értett bombabiztosságról, légkondiról, őrökről stb. A létesítmény kiválóan alkalmas arra, hogy közepes és nagyobb vállalatok megszabaduljanak a számítástechnika nyűgeitől, és csak az áldásait élvezhessék, akár bérelt szerverek, akár virtualizáció segítségével. Nyilvánvaló, hogy olcsóbban és biztonságosabban oldható meg így minden, legyen szó akár a céges levelezésről, akár bonyolultabb alkalmazásokról. Azért reménykedjünk, hogy ellentétben a másik nagy alternatívval, a mostani legnagyobb nem fog elfordulni teljesen a lakossági szegmenstől, mert jelenléte nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valódi verseny legyen ezen a piacon.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr41135656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása