2009.01.26. 12:25 Sávos

Amíg mi éppen megpróbáltuk felidézni, mit is csináltunk, amíg nem volt internet (amit igencsak megnehezített, hogy nem lehetett rákeresni interneten), mások megtudták, honnan néznek és mit a legtöbben interneten. Megjelent egy statisztika a világ (a Föld) internethasználatáról. 

A havi lekérések (kb. = oldalletöltések) száma decemberben elérte az 1 milliárdot a felmérés szerint. Ebből 43 százalék Ázsiáé, 28 százalék Európáé, 25 százalék Amerikáé volt. A számok hatalmasak, de igazán akkor érdekesek, ha összevetjük a leglátogatottab oldalak adataival. Ugyanis amíg az USA összesen 8 százaléknyi internetezőt tudhat magáénak, a tartalmi oldalon szinte egyeduralkodó.

A leglátogatottabb szájtok között csupa USA-belieket találunk: Google, Microsoft, Yahoo, AOL, Wikmedia, eBay, Facebook, Amazon, CBS, Fox, Ask, Apple, Tencent - és csak utánuk következik a kínai Baidu nevű kereső, amit a világ internetezőinek 15 százaléka ért el, szemben a Google 77 százalékával. 

Egyébként a felmérés kissé csal, mert a mobileszközök forgalmát nem vették figyelembe, pedig egyre jelentősebb szeletet képviselnek a tortából (itthon pl. 2 millió hagyományos előfizető és 2-400 ezer mobilos van, ami majdnem a forgalom nyolcada-negyede lehet).

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr51903184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása