Hozzászólások: O
2009.01.13. 10:49 szelessav

Csökken. Az NHH gyorsjelentése szerint novemberben se változott a tendencia: egyre kisebb arányban növekszik a szélessávú elérések száma, az ADSL például márcsak 0,25 százalékkal nőtt. A nagy idők 5-6 százalékához képest ezt semmi, és a helyzetet nem menti a kábeles internet 1,5%-os növekedése sem. És minthogy ezek 4 hónapos adatok, figyelembe véve a jelenlegi gazdasági környezetet, borítékolhatjuk, hogy idén talán már növekedésről se beszélhetünk. 

A nagy kérdés ezentúl - legalábbis amíg az adatok meg nem érkeznek - az  lesz, átmehet-e csökkenésbe a tendencia, és az, hogy ezt mennyiben képes ellensúlyozni az inkább kiegészítő hozzáférésnek számító vezeték nélküli "széles" sáv. Az NHH úgy tűnik, szeretné, ha így lenne (legutóbb már 400 000-re becsülte a számukat) - de ahhoz, hogy ezt pontosabban tudjuk, nem elég a gyorsjelentés, mint már említettem, itt is minőségi adatokra volna szükség: 

  1. hány százalék használja kizárólagosan, 
  2. és kívánnak-e váltani a hűségidőszak után (ami még minimum egy-másfél évig fog tartani, tekintve, hogy nagyjából egy éve indult be igazán a vezeték nélküliek divatja).

Tartok tőle, hogy hiába is várnánk ilyesmire.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr63874438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása