Hozzászólások: O
2008.12.19. 11:51 szelessav

Egyre-másra jelennek meg a hírek, amelyek nyugtázzák, hogy az internet-szolgáltatók nagy része feltüntette a hatóság által kötelezővé tett garantált sávszélességet is. Most akkor nem leszünk "átverve"?

Minthogy alapvetően piac-, és vállalkozóellenes országban élünk, mindenki örömmel fogadta a hírt, hogy a szolgáltatók körmére nézett a Hírközlési Hatóság, és kötelezte őket, hogy december 11-étől feltűnőbben is tájékoztassák az előfizetőket a sávszélességek elméleti maximuma mellett a garantált minimumról is. Én azért megvédeném őket, amellett, hogy elismerem, néha áttekinthetetlen az átlagfogyasztó számára, mit kínálnak.

  1. más termékek esetében sem vagyunk sokkal tájékozottabbak, ezért nehéz megérteni, hogy miért éppen a stratégiai ágazatnak számító telekommunikációs piac szereplőit kell megbüntetni. Az emberek nagy többsége ugyanis egyszerűen csak azt fogja gondolni, hogy valami rosszat csináltak eddig, és még nagyobb gyanúval fogja kezelni az egész számára homályos internet-dolgot.
  2. minden reklámszabályozás ostobának tekinti a reklámok célzottjait. Én nem vagyok az, és felmérésekből tudható, hogy más sem. Ha nem is tudatosítja mindenki, de legalábbis tudja, hogy a reklám ironikus műfaj: még a hirdető se veszi teljesen komolyan. De nemcsak ez a baj, hanem az is, hogy minden kötelezően feltüntetendő körülmény beszorítható egy lábjegyzetbe, linkbe stb. - amit nyilván épp olyan kétkedve kezelünk, ahogy a hirdetések többi részét.
  3. nálunk mindig minden társadalmi problémára törvényekkel és rendeletekkel válaszolnak, pedig annak kellene lennie az utolsó megoldásnak. Hiszen ahelyett, hogy tisztába tenne egy helyzetet, legtöbbször homályosabbá teszi. Például mindig is létező jelenség a betyárromantika, azaz a törvények szándékos megkerülését a társadalom nem mindig ítéli el.
  4. nem kellene a fogyasztót és a szolgáltatót egymás ellenségének tekinteni. Ehelyett a híres magyar bizalmatlanság csökkentésére kellene koncentrálni, mert a két oldal végül mégis kénytelen megbízni a másikban.

Szerintem az NHH ebben az esetben kétségbeesetten a könnyebb megoldást választotta.

 

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr30831369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása