Hozzászólások: 2
2009.10.14. 10:52 Sávos

Az egyik talán legtöbbet dicsért magyar alternatív szolgáltató, a Digi megütötte a bokáját. Az NHH lecsapott rá, mert egy szórólapon nem tüntette fel a minimálisan garantált sávszélességet.

A több helyen is közölt hír szerint a Digi Miskolcon osztogatott olyan szórólapokat egy lakótelepen, amin elfelejtette feltüntetni a minimálisan garantált sávszélességet – amit egyébkét tavaly december óta kell feltüntetni.

Az NHH pedig ellenőriz, és ha hiányosságot talál, büntet (egy már kiosztott szórólap esetén nincs lehetőség az utólagos korrigálásra). A Digit egyébként sokan dicsérték korábban, egyrészt mert ő volt az első, aki hűségszerződés nélkül adta az előfizetéseit, amit azóta a fő versenytárs, a UPC is bevezetett, másrészt – állítólag, ez ugyanis nem deríthető ki a honlapjukról – szintén elsőként használt üvegszálat, és a felhasználói visszajelzések szerint egyenletes, megígért sávszélességet biztosít.

Úgyhogy sokáig utolérhetetlen ár-érték arányú szolgáltatásokat kínált, de természetesen csak nagyon sűrűn lakott területeken, jellemzően lakótelepeken. A UPC csak az őszi sávszélességnövelésével tudta beérni, ami reményeim ellenére nem lett országos hír, és nem váltott ki emelési hullámot a versenytársaknál.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr231449248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

busalmos · http://organikuslinkcsere.hu 2009.10.14. 11:52:24

Ez van, sokszor beleszalad az ember is egy-egy büntetésbe, és még az esetleg szimpi cégeknek is meg kell fizetni, ha hibáznak.

serab · http://nepkertkft.hu 2009.10.14. 12:10:33

Azért szerintem magával a szabállyal is baj van.

Jogállamban a vádlónak kellene bizonyítania, hogy a Digi vagy bárki más hálózatán az előfizetők nem érik el az ígért sávszélességet. Ha ez nem megy, hoz egy szabályt, ami eleve rosszhiszemű a vállalkozóval szemben, és eleve mentegetőzésre kényszeríti. Hogy lehetne pontosan megadni egy minimális számot, ha azt csak az előfizetők konkrét adatai alapján lehet mérni? Ez nonsense, még akkor is, ha általában minden szolgáltatónak volt már előfizetői bázisa, amikor a szabály született.
Majdnem ugyanez a helyzet az APEH-hel is.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása