2009.10.01. 09:57 Sávos

A legújabb penetrációs jelentéssel kapcsolatban két dolog szúr szemet: 1. már nem fejezik ki az előző hónaphoz mért százalékban a változásokat 2. a helyettük használt darabszámokat pedig az egy évvel korábbi állapotokhoz hasonlítják. Kicsit arra az utasra emlékeztet, aki a “jobbra New Yorkot láthatják” hallatán arra gondol, hogy “aha, szóval leszakadt a bal szárny és most próbálja visszacelluxozni a másodpilóta”. Csak most tényleg celluxozik.

Na jó, bevallom, hogy túloztam, mert egy mondatban azért utalnak rá, hogy a (szélessávú) kábeles előfizetések száma az augusztusi 270-ről 279 000-re nőtt, de a régi megszokott százalékos értékek tényleg hiányoznak, úgyhogy segítek. 2009 augusztusi szélessávú növekedés feketén-fehéren százalékosan:

  • a kábeles előfizetők száma 1,25%-kal bővült (a közölt adat: 9000)
  • az ADSL-előfizetések száma 0,24%-kal bővült %(közölt adat: 1000)

 

 

Hát így érthető, hogy inkább arra kérnek, nézzünk jobbra. Pedig szerintem ennél többre lehetne képes a piac, ha nem mondott volna le a vezetékes ágról idő előtt. Először is az ADSL-ben is volna technológiai potenciál a fejlődésre, pl. az itt-ott bevezetett VDSL, ahogy a kábelben még van, másrészt további csökkentés mellett lehetne 1-2 ezer forintos belépő szintű, hűség nélküli megoldás, ha tényleg nem lehet többet kihozni belőle, hiszen a digitális IP alapú tévé-előfizetések előszobájának lehetne tekinteni. Ahogy a kábelesek teszik, akik az internetelérés feltételévé teszik legalább egy 1000 Ft körüli kábeltévés csomagot előfizetését (olyan érdekfeszítő csatornákért, amelyeket egyébként már legalább egyszer kifizettünk, lévén mindet közpénzből készítik).

Szóval – visszatérve a hasonlathoz – tényleg celluxozzák a szárnyat, és tényleg érdemes jobbra is kinézni az ablakon, de legalább még van mit celluxozni. Júniusban ugyanis nemhogy nem növekedett az ADSL-előfizetők száma, de még csökkent is.

És úgy tűnik, a mobilos előfizetések olyan szép növekedéseket produkálnak, hogy csak én aggódok.

Itt van a jelentés pdf változata.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr791420076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása