2009.02.25. 18:27 Sávos

Szállingóznak a tavalyi negyedévi távközlési eredmények, és eddig nem is rosszak, ahhoz képest, mekkora válságban születtek.  

Az Externet majdnem 70 százalékkal több bevételt ért el, mint tavaly ilyenkor, úgyhogy elégedett lehet, bár a sajtóközleményükben sajnálkoznak amiatt, hogy ez kevesebb, mint amit terveztek. Viszont ahhoz képest, hogy állítólag egyre kevésbé perspektivikus az ADSL és folyamatosan csökkennek az árak,  a 20%-os bevételnövekedés szerintem dicséretes.

A Magyar Telekom  adózás (ésatöbbi) előtti eredménye 10 százalékkal nőtt – kapaszkodjunk meg – 268 milliárd forintra. Az még adózás (ésatöbbi) után is szép summa lesz. És a gazdasági környezet továbbá a vezetékes üzletág állítólagos hanyatlásának ellenére is sikerült a T-Comnak 20%-kal növelni az eredményeit (az Externetnél csak a bevételek növekedtek, az eredményről nem számoltak be).

A GTS Datanet hazai leányvállata jelentős, 6 százalékos bevételnövekedésről számolt be, összesen 15,47 milliárd forintot ért el, noha az adózás előtt nyeresége közel azonos a tavalyival. Számomra viszont egyre kevésbé érdekes a cég, mivel tavaly óta az új tulajdonos profilváltása miatt visszavonulóban van a lakossági piacról. Kár, mert az alternatívok zászlóshajója volt sokáig. 

Amint érkeznek a többiek beszámolói, frissítem a postot.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr55965789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása