2009.09.16. 16:30 Sávos

Németországban tüntetnek a Deutche Telekom adattárolási botránya miatt, Franciaországban pedig már a kormány is közbelépett, mert az egyik távközlési cégnél 20-nál is többen lettek öngyilkosok az elmúlt másfél évben.

Valószínűleg senki se gondolta volna, hogy ide juthat egy olyan virágzó ágazat, mint a távközlés. A francia Télécomnál történt öngyilkosságokért a (hagyományosan erős) szakszervezet a cég leépítési és átszervezési politikáját teszi felelőssé, ami miatt a Télécom kénytelen volt ideiglenesen leállítani a másfél éve tartó szerkezeti átalakításait.

Valószínűleg kevesen tudják, hogy ilyet a hazai távközlés is átélt, sőt átél, amikor a Macedóniai botrány miatt lemondott Straub Eleket Mattheisen váltotta a Magyar Telekom élén. A kemény kezű vezető érkezése után nem sokkal jelentős elbocsátások voltak, és a cég szerkezete is átalakult (amivel tovább jelentős kiadásokat tudott megspórolni). Valószínű, hogy a francia cég is hasonló lépésekkel igyekszik megnyesni kiadásait és racionalizálni ügyletmenetét. Igaz, a hírek szerint 22 000 állást számoltak fel és további 7 000 embert helyeztek át. Drámai számok.

A németek eközben szeretnék megsemmisíttetni azt a törvényt, amely előírja a távközlési cégek számára, hogy fél évig őrizzenek meg minden felhasználói tevékenységről szóló adatot, amit rendőrségi kérésre kötelesek kiadni.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr11386543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása