2010.02.26. 17:55 Sávos

A mobilinternetezők száma a vezetékes előfizetők sarkára fog lépni: a legutóbbi adatok szerint a kábeleseknél már csak 62 000 előfizetővel kevesebb.

Mivel összesen kb. 2 400 000 szélessávú internet-előfizető van Magyarországon, ez a 60-80 000 különbség csak hajszálnyi, kb. 3%-nyi. Gyakorlatilag kijelenthető, hogy az ország egyharmada mobilinternetet használ. Jelentős változás, és alig két év alatt lett ilyen nagy arányú, szinte a semmiből.

A jelentés ezúttal(?) kitért a minőségi jellemzőkre is, amit röviden és velősen gyengének nevezhetünk, és sajnos nem is igen mérhető (bár a módszertanról nem árul el részleteket a jelentés) – illetve csak nagyon nagy energiabefektetés révén, úgy, hogy egy készülékkel mondjuk legalább kilométerenként megmérjük a sebességet minden szolgáltatónál (utcán és zárt térben), aztán átlagolunk. A mostani a szolgáltatók önbevallásán alapul, azt pedig nem tudom, mennyire lehet komolyan venni. Mindenesetre a garantált, tehát általában nagyon alacsony 3G-s sebesség a T-Mobile-nál 2 Mbps, úgyhogy én már megyek is panaszkodni hozzájuk. Nekem ugyanis csak 1096 a letöltés. Viszont a Vodafone csak alig 150 kbps-ot, a Pannon pedig még annál is kevesebbet, 120 kbps-ot garantál. A panaszok alapján nem véletlenül.

Szóval a magyarok harmada legideálisabb esetben is 1 Mbps-on netezget, amivel néha már a videók is szaggatnak.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr521792817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása