2010.02.19. 10:15 Sávos

Már csak egyetlen kis táblázatban emlékszik meg az NHH a vezetékes szélessáv alakulásáról, ami nem csoda, alig alakul. Az xDSL stagnált decemberben, és csak a kábeles nőtt valamennyit.

A kis táblázat szerint, ahogy egyébként meg is jósoltam nemrég, az DSL-hozzáférések száma pont annyi, mint novemberben, 809 000 db, míg a kábeleseké, amiben még mindig van növekedési potenciál ezek szerint, 798 000, ami 22 000-rel több, mint a novemberi. A vezetékes technikák nem tudnak versenyezni a mobillal, ami lassan utoléri őket, holott minőségben sehol nincs hozzájuk képest. Most valahol 750 000 körül járhat az aktív mobilnet-előfizetők száma.

Egyébként a teljes évre levetített 15%-os növekedés még mindig egész jól hangzik, bár a fénykorban, mondjuk két-három éve még 30-40 is volt. Mostmár alig várom, hogy az NHH új vezetője által bejelentett változások hatásai a vezetékes statisztikákban megjelenjenek – az FTTH-k képében, bár azokból legfeljebb annyi lehet, mint a havi kábeles növekedés összesen. Csak jó volna időben tudni, ha valami beindul.

Az NHH honlapjáról ezúttal is letölthető a jelentés.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr1001772616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása