2010.01.24. 10:50 Sávos
Három szám, ami mindennél többet beszél: 715 000 mobilinternet-,  763 000 kábeles- és 805 000 xDSL előfizető. Mivel 2009-ben 70%-kal nőtt a mobilinternet-előfizetések száma, most már nem is az a szenzáció, hogy a magyar internetezők egyharmada mobilról netezik, hanem az, hogy lassan minden más szélessávú internetelérést lehagynak a mobilozók. A mobilnet országa leszünk?
 
Úgy tűnik, annyira felejtős már a vezetékes internet állása, hogy még a szokásos adatforrásunk, az NHH se törődik vele, mert a legutolsó jelentés még októberi számokat közöl, szemben a legfrissebb, már decemberi adatokat közlő győzelmi hangúmobilossal . Mindegy, a korábbi tendenciákból egyértelmű, hogy a vezetékes számok alig változhattak, úgyhogy szinte mindegy is. A lényeg, hogy csak egy hajszálra van amobilosok száma a vezetékesekétől, és ha csak a tavalyi növekedés felét produkálja, akár már február-március táján megelőzheti a többit. Az előfizetések száma ugyanis már decemberben 900 000 volt, csak ezek egy részét nem használták.
 
Csakhogy a garantált átlagsebesség 150 Kbps körül van a mobilosok esetében, ami csak a negyede-fele a legolcsóbb vezetékes előfizetésekének. Nem beszélve arról, hogy adatmennyiségi korlát is inkább csak a mobilosoknál fordul elő, a vezetékes előfizetések esetében igen ritka. 
 
Szélessávról viszont általában 256 Kbps fölött szokás beszélni. 
 

A legfrissebb mobilinternet jelentés az NHH honlapján olvasható.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr961697400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása