2009.06.17. 16:58 Sávos

Egyes szerencsés flótások már ki is próbálhatták az új szolgáltatást, aminek az a lényege, hogy az eddigi egy helyett több sáv összekapcsolásával gyorsít egy nagyot a kábeles eléréseken.

Az ígéretek szerint akár 120 Mbps-os sebességgel is lehet majd netezni az új UPC-s csomagokkal, úgyhogy egy darabig még biztos versenyképes maradhat a kábeles net akár az FTTH-val is (üvegszálas internetelérés, amit nemrég indított el a Magyar Telekom, illetve már tavaly nyár óta kínál a Diginet is, de csak sűrűn lakott helyeken) - hacsak az üvegszálasak bele nem húznak, és meg nem emelik a sávszélességeket. 

Valószínűleg az év kérdése, hogy mi lesz a fogyásnak indult DSL előfizetésekkel az újabb versenyképes kihívó mellett. Az új UPC-s sávszélesség ugyanis ezek szerint magasabb lesz, mint a piacon fellelhető lakossági csomagok, legyen szó DSL-ről, vagy üvegszálról, és ráadásul azt ígérik, hogy az ár se lesz sokkal magasabb mostani legdrágább csomagjuknál, 8100 Ft-nál. Igaz, hogy elméletileg a kábeles net mind a DSL-nél, mind az üvegszálasnál hektikusabb, mert több előfizetőnek kell osztoznia egy-egy sávon, de elképzelhető, hogy ekkora sávszélességnél már elhanyagolható ez a különbség (és gyanítom, hogy az új DOCSIS szabvány erre is nyújt valamilyen megoldást, hiszen lehetővé teszi a sávok összekapcsolását). Nekem a jelenlegivel se szokott ilyesmi jelentkezni, de lehet, hogy csak szerencsés vagyok.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr191191471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beus53 2011.06.27. 17:45:38

érdeklődni szeretnék Békásmegyeren miért nincs upc internet? köszönöm

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása